Beryl ny förste vice ordförande

Reumatikerförbundets stämma i Borås har valt en ny förste vice ordförande. Det är Beryl Svanberg från Kungälv.

- Det känns naturligtvis mycket hedrande att bli vald till det här fina uppdraget. Det säger Beryl Svanberg, nyvald förste vice ordförande i Reumatikerförbundet.

Beryl Svanberg bor i Kungälv och är 57 år. Beryl har fyra barn och ett barnbarn. Hon har varit yrkesverksam inom barn och äldreomsorg och är nu ordförande i Reumatikerdistriktet Bohuslän och tidigare kassör och studieorganisatör i både förening och distrikt.

- Jag brinner för mer kunskap inom vården, apoteksfrågor och intressepolitik, säger Beryl som själv lever med en reumatisk sjukdom.

Beryl är mycket aktiv beträffande patientskolorna, där hon också utbildar informatörer och sitter i BOA:s styrgrupp (Bättre Omhändertagande av Artros). Hon har föreläst på EULAR och är av förbundsstyrelsen nominerad till PARE:s styrelse, som väljs i sommar. Hon talar flytande engelska.

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.